Εξοπλισμός εστίασης για αναψυκτήριο – σνακ μπαρ

various , 0 Comments

Εξοπλισμός εστίασης για αναψυκτήριο – σνακ μπαρ

Έχετε πάρει την απόφαση να προχωρήσετε ένα βήμα παρακάτω και να ανοίξετε το δικό σας καφέ – μπαρ, αναψυκτήριο; Τότε σίγουρα αυτός ο οδηγός θα σας λύσει αρκετές απορίες και θα σας κατευθύνει γύρω από την αγορά όλου του απαραίτητου εξοπλισμού εστίασης που χρειάζεστε για να παράγετε και σερβίρετε τον καλύτερο καφέ στους πελάτες σας.

Εξοπλισμός καφέ

Ο εξοπλισμός καφέ για ένα κατάστημα ξεκινάει από τους πάγκους-πόστα όπου εκεί πάνω τοποθετούνται οι μηχανές καφέ και μαζί υπάρχουν και βοηθητικές λειτουργίες όπως κάδος για τα απορρίμματα του καφέ, καλάθι σκουπιδιών, συρτάρι για καφέ-ζάχαρη-σοκολάτα,κτλ.
Τα πόστα καφέ είναι συνήθως πιο υψηλοί πάγκοι από τα συνηθισμένα καθώς η μηχανή καφέ θα πρέπει να έρθει στο επιθυμητό ύψος για να γίνει η χρήση της από τον χειριστή. Οι μηχανές καφέ τοποθετούνται απευθείας πάνω στους ειδικούς πάγκους και συνδέονται με την παροχή ρεύματος, την παροχή νερού καθώς και αποχέτευση.
Οι μηχανές καφέ μπορούν να είναι από μονές (με ένα group) μέχρι τριπλές(3 group). Αυτό εξαρτάται ανάλογα την ζήτηση που περιμένουμε καθώς και το σημείο του καταστήματος. Οι πιο δημοφιλείς μηχανές espresso είναι με 2 γκρουπ.

Εξοπλισμός εστίασης

Πέρα από το κομμάτι του καφέ και των ροφημάτων, ένα κατάστημα εστίασης ακόμα και μικρό πρέπει να καλύψει το κομμάτι του σνακ – μικρών γευμάτων. Έτσι η καλύτερη επιλογή γι’αυτα τα καταστήματα είναι προϊόντα όπως οι βάφλες. Οι βάφλες ψήνονται στις ειδικές βαφλιέρες μπροστά στα μάτια του πελάτη. Ο χρόνος που χρειάζεται είναι περίπου 3 λεπτά. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη: Ετοιμάζετε το μίγμα βάφλας και το έχετε έτοιμο στο ψυγείο – διατηρείτε εως 3 ημέρες. Όταν ζητήσει ένας πελάτης βάφλα, ρίχνετε το μίγμα βάφλας στο μηχάνημα και περιμένετε 3 λεπτά. Όταν γίνει η βάφλα το μηχάνημα θα σας ειδοποιήσει σχετικά. Βγάζετε την βάφλα και την γαρνίρετε από πάνω με toppings, πραλίνες,κτλ.

Ένα άλλο προϊόν που μπορείτε να σκεφτείτε να προσθέσετε στο κατάστημά σας είναι η κρέπα. Η κρέπα φτιάχνεται εύκολα στις ειδικές πλάκες (κρεπιέρες) που τις βρίσκετε σε διάσταση 30 ή 40 εκατοστών. Στην Ελλάδα η πιο δημοφιλής διάσταση είναι 40 εκατοστά. Υπάρχουν οι κλασσικές κρεπιέρες με το μάτι αλλά τώρα τελευταία έχουν εμφανιστεί και οι αυτόματες κρεπιέρες πάνω κάτω. Εκεί η διαδικασία είναι πολύ εύκολη καθώς ρίχνετε το μίγμα στο κέντρο της κρεπιέρας, κλείνετε το μηχάνημα και αυτό απλώνει παντού αυτόματα. Ψήνετε άμεσα η βάφλα σε 30 δευτερόλεπτα.

Όποια και όσα προϊόντα εστίασης επιλέξετε για το νέο σας κατάστημα, φροντίστε όλα τα προϊόντα να είναι κατ’αρχήν υψηλής ποιότητας και κατά δεύτερον προσιτά στον πελάτη σε ό,τι έχει να κάνει με την τιμή. Ο εξοπλισμός εστίασης που θα επιλέξετε να είναι κι αυτός υψηλής ποιότητας και να έχετε διπλά σας μια εταιρεία που μπορεί άμεσα και κάθε στιγμή να σας υποστηρίξει!